Последни Рецепти
Последни Статии

Пълнени тиквички със сирена

Добавено в Българска кухня, вегетарианска кухня, Ястия без месо

Добави към моето меню

Пълнени тиквички със сирена

4 тиквички
1 глава кромид лук, малка
200 гр сирене
200 гр извара
50 гр кашкавал
1 с.л.олио
4 – 5 стръка магданоз
2 яйца

* Избират се по-млади с правилна форма тиквички. Разрязват се по дължина на 2 половини и се издълбават с лъжичка;
* Лука се нарязва на ситно и се задушава в тиган с олиото. Добавя се издълбаната сърцевина на тиквичките (ако е необходимо се нарязва на ситно) и се разбърква. Когато се изпари водата, която са пуснали тиквичките тигана се отстранява от огъня;
* Добавят се сиренето, изварата и разбитите яйца. Овкусява се с нарязан на ситно копър;
* С приготвената плънка се пълнят лодките от тиквички и се подреждат в тава в която се налива 1 ч.ч. топла вода,
* Пекат се във фурна на 200 градуса, около 30 мин, до готовност. Когато тиквичките са готови се изваждат от фурната и се посипват с настърган кашкавал. Запичат се до златисто на грил функция за 2 мин. и се поднасят със салата.

Тази рецепта е вдъхновена от топлата витрина на 1 магазин. От нея се роди и баницата с тиквички и фета на Йоана се роди идеята и за моята баница с тиквички за закауска в събота сутрин.

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории