Луд шоколадов сладкиш
Добави към моето меню
Тази рецепта за десерт може да се срещне под името crazy cake. Колко да е луд – получава се един шоколад сладкиш, който може да поднесете и сутрин с чаша мляко и а десерт или със следобедното кафе.
Рецепта и снимка Снежана Костова
Луд шоколадов сладкиш
Продукти:
2 и 2/3ч.ч. брашно
1 и 1/2ч.ч. захар
6 с.л. какао
2 ванилии
2 ч.л. хлебна сода
½ ч.л. сол
2/3 ч.ч. олио
2 ч.ч. вода
2 с.л. оцет
Начин на приготвяне:
• В тавата, в която ще печете сладкиша (моята е с диаметър 30см) изсипвате сухите съставки и ги разбърквате. Отгоре наливате олиото, водата и оцета и разбърквате сместа с ВИЛИЦА.
• Поставяте в загрята на 180С фурна и печете до суха клечка.
• За заливка може да използвате 200 мл течна сметана и 100 г шоколад, разтопени в микровълновата. Може да се приготви и домашна глазура от 50 г захар, 2-3 с.л. какао, 50 г краве масло и малко прясно мляко.
• Поизстиналия сладкиш се нарязва на пастички и се залива с глазурата. Оставя се да изстине напълно.