Шницели
Добави към моето меню
Шницели от кайма
рецепта класика
1кг. кайма (60% телешко, 40% свинско)
1 с.л. кисело мляко
щипка сода за хляб
2 с.л. галета
1 малка глава кромид лук
2-3 скилидки чесън
щипка кориандър
щипка кимион
черен пипер смлян на вкус
щипка чубрица
сол на вкус
за панировката:
2 яйца
1 ч.ч. галета
4 с.л. сусам (по желание)
олио за пържене
* Каймата (аз ползвам само домашно смляна кайма без тлъстини и от опит знам, че чистото месо е безвкусно) се смесва с подправките, нарязания на ситно лук и чесън и се поставя за 1 час в хладилника;
* Овкусената кайма се разделя на топки, по-големи от кюфтета, които се овалват хубаво в галета, притискат се между дланите за да се оформят. Ако при галетата се добави сусам панировката става по-хрупкава;
* Шницелите се потапят в разбитите яйца и се пържат до златисто в загрято олио от двете страни.
Поднасят се с гарнитура по избор или салата.
Приготвям шницелите от предната вечер, до ниво галета и ги поставям в хладилника. На другата вечер само панирам с яйце и пържа. Приготвям и салата. Така за 20 мин имам вкусна вечеря. Още от детството ми когато имаше магазини за Полуготова храна (така се наричаха:) майка ми купуваше шницелите, когато ще закъснее на работа. Това е и моето отношение нещо вкусно, която да приготвя бързо.
това с каймата не го разбрах. уж слага месо без мазнини а чистата кайма била безвкусна.
това с каймата не го разбрах. уж слага месо без мазнини а чистата кайма била безвкусна.
това с каймата не го разбрах. уж слага месо без мазнини а чистата кайма била безвкусна.
това с каймата не го разбрах. уж слага месо без мазнини а чистата кайма била безвкусна.
това с каймата не го разбрах. уж слага месо без мазнини а чистата кайма била безвкусна.
това с каймата не го разбрах. уж слага месо без мазнини а чистата кайма била безвкусна.
това с каймата не го разбрах. уж слага месо без мазнини а чистата кайма била безвкусна.
това с каймата не го разбрах. уж слага месо без мазнини а чистата кайма била безвкусна.