Шницели от тиквички
Добави към моето меню
Шницели от тиквички и сирене
рецепта за вкусни шницели от тиквички – единствен недостатък пържени са
1 кг тиквички
200 гр извара
200 гр сирене
2 яйца
1 ч.л. сода за хляб
2 с.л. кисело мляко
5-6 с.л. брашно
5-6 стръка копър
5-6 стръка магданоз
3-4 скилидки чесън
олио за пържене
* Тиквичките се настъргват на едро ренде и се поставят в гевгир. Отцеждат се сока;
* Изцедените тиквички се поставят в купа и се разбъркват с изварата, сиренето, яйцата и нарязаните на ситно и пресовани скилидки чесън. Прибавя се и киселото мляко в което е добавена (шупнала) содата за хляб;
* Сместа се разбърква и се прибавя толкова брашно, че сместа да бъде по- гъста от кексово тесто;
* В тиган се загрява олио и се сипва със супена лъжица от сместа, като се притиска с дървена шпатула, за да се оформи като овален шницел;
* Пържат се до златисто от двете страни;
* Поднасят се със сос от разбито кисело мляко с 1-2 скилидки чесън и копър.