Последни Рецепти
Последни Статии

продукти за нашата диета

Добавено в Диети

Добави към моето меню

продукти, които не вредят на нито една диета
да ги вкючим в диетата, малко неочаквано, но това са шоколадът, говеждото месо и кашкавалът.

Основен фактор във всяка диета е размерът и хранителността на продукта т.е. неговата способност да утолява глада. Ако сте се уморили от зеленчуците, рибата и месото, ето как можете да си разнообразите менюто:

Супите
са превъзходна съставна част от основното хранене, но могат да се употребяват и когато ви се иска просто да похапнете. Обърнете внимание на пилешките, зеленчуковите бульони и на доматените супи. А през лятото на таратора.

Натурален шоколад
съдържа полезните за сърдечно-съдовата система манган и флавоноиди, които притежават ясно изразено антиоксидантно действие. Натуралният шоколад влияе позитивно върху работата на мозъка, но трябва да се употребява в умерени количества, за да не навреди на фигурата.

Кашкавал
отсъства от повечето диети поради факта, че съдържа много мазнини. Не трябва да се забравя обаче, че той е добър източник на белтъчини. За да го употребяваме, без да вредим на фигурата си, той може да се комбинира с ябълка – така организмът ще получи всичко, от което се нуждае.

Говеждо месо
съдържа белтъчини и много минерали, сред които и желязо. Освен това то не е мазно. Главното правило е да се комбинира не с макарони или картофи, а с други зеленчуци.

Нар
Нарът може да бъде определен като плод â„–1 в борбата със свободните радикали, а освен това има много приятен вкус. Може да се употребява и под формата на сок.

Орехите и различните видове семена
утоляват глада. Те са богати не само на белтъчини, но и на мазнини, затова трябва да се употребяват по около 1/3 чаша 4 пъти седмично или в по-малко количество, но по-често. Подходящи са както лещниците, така и семената на тиквата и слънчогледа.

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории