Последни Рецепти
Последни Статии

Как да се влюбят във вас

Добавено в Дом & Семесйтво

Добави към моето меню

Как да се влюбят във вас
Всичко започва с езика на тялото, първия поглед, първото докосване, но как се прави това когато си online, когато отсреща имаш един nick, една създадена представа на база минал опит и едно “иска ми се”, кога и как написаните думи, споделените мисли могат да заместят първичната сила на сетивата? И могат ли? и необходимо ли е това освен, ако живота Ви не е разпуъната матрица от графици, срокове или не сте работохолик?

Проведени са многобройни изследвания и са формулирани няколко начина за това, как да станем по-привлекателни за противоположния пол в търсенията си на идеалния партньор, съобщава списание Newscientist, след като писахме за химията за любовта от пръв поглед, да видим какво още са открили учените, кото да ни помогне да намерим своята половинка.

1. Позволете на тялото си да говори вместо вас.
В действителност нашето тяло може да каже много още преди да сме казали и дума. Според изследователите, когато за първи път се срещнете с някого, първото впечатление за вас около 55% зависи от външността и езика на тялото, 38% – от вашия маниер на говорене и само 7% – от това, което казвате.
Какво означава това? Че съществуват ред действия и жестове, които изпращат на другия човек сигнала: “Ти ми харесваш.” Откритата поза (не скръствайте ръце) и огледалното възпроизвеждане на позата на вашия събеседник ще спомогнат да се създаде усещане за близост. Освен това е полезно да се изработят маниери, които да подчертават вашата мъжественост или съответно женственост.
Можете да използвате и т.нар. “танц на жестовете”, синхронизирайки своите действия с тези на човека срещу вас – например да отпиете от чашата едновременно с него.
Един практически съвет: Наблюдавайте животните, кучетата в парка, папагалите в клетката … Вземете поне един урок от вашето куче

2. Преживейте заедно някакъв стресова ситуация.
Драматична обстановка може да даде тласък на вашите отношения. Ако при среща с даден човек, психиката се намира в състояние на повишена възбуда, това увеличава шанса да се появят и романтични чувства. Между тревогата, възбудата и влечението съществува тясна връзка. Психолозите твърдят, че жена на висок люлеещ се мост изглежда много по-романтична и сексуална, отколкото на улицата. Увеселителните паркове също могат да помогнат – влакчетата на ужасите допринасят за създаването на възбуда и увлечение. Двойките стават по-любвеобвилни и след съвместното гледане на трилър например, отколкото след гледането на някакъв скучен филм.
Един практически съвет: Не е важно колко време сте били заедно с един човек, не е толкова важно и какъв път сте изминали за да се намерите, важно е дали го имало онзи миг на откриване, на сливане …. когато сте плакали, че съвършенството остава на една ръка разстояние и е във вашата длан когато сте с този човек. Има ли човек, който свързвате с думата светлина и топлина? а това се случва в кратък миг на откритие, след това е факт, който сте знаели цял живот – дежаву, спомен от предишен живот

3. Посмейте се заедно.
Съвместно преживеният опит, предизвикващ смях, създава чувство за близост. Класически пример за това е експериментът, проведен от американските психолози Артър Арон и Барбара Фрейли. Хора, които не се познават, е трябвало да научат заедно танц. Единият от партньорите е бил със завързани очи, а другият е имал сламка в устата си, за да не може да говори. Звучи глупаво, но опитът е показал, че любовта и смехът вървят ръка за ръка.
Един практически съвет: Това е така! Смейте се заедно! един разказан виц, комична ситуация разтапя леда и изгрява усмивка

4. Изберете подходящата музика.
Психолози от Масачузетс са доказали справедливостта на думите на Шекспир – “Любовта се храни с музика”. Това особено се отнася до рок-музиката. Жените намират мъжете за по-привлекателни, ако слушат именно такъв тип музика.
Един практически съвет: Така е! Колко пъти сте плакали над някоя песен, над спомените и усещанията от минали ситуации? Един танц може да каже и да направи много повече от думите, защото е докосване, взаимно докосване.

5. Използвайте… любовен елексир.
Странно, но факт – спрей за нос, съдържащ хормона окситоцин, може да накара хората да ви се доверят. Засега обаче няма доказателства, че той може да ги накара и да се влюбят във вас. Забранени препарати като кокаин или амфетамин могат да стимулират чувството за еуфория, възникващо при влюбването, повишавайки нивото на допамин, но същият ефект може да се постигне и с физически упражнения. Фетилетиламинът е друг невромедиатор – наричат го “молекулата на любовта”, който предизвиква чувство на възбуда и неясно предчувствие. Той се съдържа в големи количества в шоколада.
Един практически съвет момичета: нахранете го, нахранете го така че да иска винаги да се чуства така добре – тогава е ваш завинаги! Иначе това е игра взаимна игра – парче шоколад, разделено парче торта, случайно докосване про подаване на чашата кафе … толкова много ситуации са, възползвайте се поне от една”

6. Погледнете се в очите.
Всяка кокетка знае, че зрителният контакт е акт с изключително силно емоционално въздействие. Психолозите твърдят, че когато двама души се гледат един друг в очите, възниква чувство за близост. Неврофизиолозите обясняват, че когато се срещаме с някого чрез погледи, се възбужда този участък от мозъка, който е свързан с получаването на награда. Зрителният контакт прави чудеса, но бъдете внимателни, защото партньорът срещу вас може да не отговаря на погледа ви.
Един практически съвет: Да се изгубиш в едни очи! Спомням си за моя учител по тай чи, който след всичко, което се бе случило в моя живот ме научи да гледам хората в очите. Това е първото условие гледайте спокойно и открито човека в очите … и тогава ще се намерите!

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории