Последни Рецепти
Последни Статии

Дефиле на младото вино

Добавено в Любопитно

Добави към моето меню

“Дефиле на младото вино”

Дефилето на младото вино ще се проведе за пета поред година в Стария град от 28 до 30 ноември. Събитието влиза в Националния туристически календар, както и е в платформата на Пловдив за Европейска столица на културата 2019.

Дефиле на младото вино

Дефилето има богата културна програма, винени дегустации на бяло, червено и вино розе в 11 локации. Дните на младото вино ще съберат пловдивчани и гостите от два международни форума-срещата на туроператорите на 30 български и 50 чужди фирми, както и българо-руската среща на Ротари клубовоте.
Идеята за дефилето на Любозар Фратев, председател на Съвета по туризъм в Пловдив е производителите да представят в неповторимата атмосфера на старите къщи своите млади вина. По този начин да се възпитава културата на пиене на младото вино от пълнолетните граждани и гости на Пловдив.
Росица Кючукова от Асоциацията на винопроизводителите казва пред БНР, че тази година реколтата е по-слаба, но консумацията на вино в България нараства, особено сред младите, които избират родното производство.
Официалното откриване е на 28 ноември на Лапидариума в Стария град предхождано от Дионисиево шествие от общината. Вечерта започва и шоуто “Вино и огън” на Римския стадион. Билетите са с непроменени цени и с тях може да се дегустират младите вина на 23 винарски изби. Те ще се предлагат сред уникалната атмосфера на Етнографския музей, Балабановата къща, къщите Георгиади и Хиндлиян и още 7 локации в Стария Пловдив.

През август 2014 г. посетихме района на Южен Пирин, това е Славянка планина или още Али Ботуш. Тук е Мелник, има лозя, винарни, но хората се оплакваха, че тази година грозде няма.

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории