Последни Рецепти
Последни Статии

От какво зависи вашето тегло

Добавено в Диети

Добави към моето меню

От какво зависи теглото на една жена? Защо някои жени, когати са на диета отслабват бързо, резултатите са видими и получвата допълнително мотивация за да спазват избраната диета, а други жени, колкото и усилия да полагат и да са стриктни в изпълнението на избранaта от тях диета не постигат желания резултат.

fat

Оказва се, че дали ще има резултат от диетата зависи от работата на един вътрешен орган. В изследване с участие на 300 доброволци на възраст над 40 години се оказало, че теглото им се определя от два основни параметра – индекс на масата и броя на мастните клетки в организма.
Женският организъм на 25% се състои от мазнина. Част от мастните клетки са разположени в областта на талията, а останалите в черния дроб.

Жените, които имат правилно, т.е. нормално функциониращ черен дроб и имат висока чуствителност към инсулина (т.е. нямат предразположеност към диабет) по-бързо успяват да отслабнат, когато са на диета.

Работата на черния дроб е свързан с метаболизма на организъма. И е препоръчително да си направим изследвания преди да решим да спазваме стриктно някоя диета.

Иточник: Daily Mail

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории