Зеле в гювече
Добави към моето меню
Зеле в гювече
рецепта от руската кухня, традиционна руска кухня – вкусно и полезно, просто като приготовление
1/2 зелка, около 1 кг
1 морков
1 глава кромид лук
50 млпрясно мляко
2 яйца
1-2 с.л.олио
магданоз и копър за поръсване
* Зелето, моркова и лука се нарязват на ситно. Сваряват се до готовност – може в тенджера под налягане 20 мин от завирането или в тенджера с малко вода;
* Яйцата се разбиват с прясното мляко и се добавят нярязаните на ситно копър и магданоз;
* Свареното зеле се овкусява на вкус със смлян черен пипер (и сол) и се разпределя в гювечета, залива се с разбитите с мляко яйца и се слагат в студена фурна;
* Пекат се на средна скара на 180 градуса около 20 мин
Може да се поръси с настърган кашкавал и да се запече, може да се поднесе и със сметана