Последни Рецепти
Последни Статии

Ефективна ли е диета по кръвната група

Добавено в Диети

Добави към моето меню

Ефективна ли е диета по кръвната група?
Една от популярните диети е тази с хранене според кръвната група. Тя обещава отлични резултати за кратко време. Полезна ли е тази диета?
Учени от Канада се опитват да отговорят на въпроса дали е ефективна тази диета.Оказва се, че не всичко е така розово. Данните са публикувани в списание Plos One.
Диета според кръвната група

dieta-po-gruppe-krovi1

Оказва се, че връзка между полезност на продуктите и кръвна група не съществува. Диетолозите съветват да се използва потвърдена информация при съставяне на хранително меню, да се включват полезни продукти и да се приготвят по правилен начин.
Били са анкетирани 1500 човека за да се достигне до този извод. Самата идея, че някои продукти позволяват по-бързо отслабване, ако човек има определена група кръв е донякъде абсурдна и няма никакво научно обяснение.
Анкетата на млади, здрави хора, анализ на кръвта им потвърждава този извод.
За да отслабне човек нее необходимо да следва някоя модерна диета. Правилата на рационалното, балансирано хранене са известни. Достатъчно е да се следват, заедно с физическо натоварване и активен начин на живот за да се достигнат желаните резултати.

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории