Пица с праз
Добави към моето меню
Пица с праз
Един от полезните продукти през зимата е праз. Достъпен е и много рецепти може да се приготвят с него. Една бърза и вкусна рецепта по идея на cookingtiki.com
Продукти
200 г кисело мляко
1 яйце
4 с.л. олио
6-7 с.л. брашно
1 ч.л. сода за хляб, непълна
3 стръка праз
1 с.л. олио
За заливката
3 яйца
150 г кашкавал
Начин на приготвяне
• Праза се нарязва на колелца и се претрива с пръсти. Задушва се с 1 с.л. олио до златисто, не трябва да остава течност
• Яйцето се разбива в купа с вилица
• Добавя се киселото мляко в което е добавена содата да шупне, 4 с.л. олио, 6-7 с.л. брашно. Разбърква се, трябва да е по-гъсто от кексова смес
• Сместа се изсипва в намазана и посипана с брашно тава и се заглажда с лъжица на равен слой
• Отгоре се поръсва равномерно с праз
• Яйцата се разбиват и се смесват с настъргания кашкавал. Сместа се излива на равномерен слой върху праза
• Пицата се пече на средна фурна на 180 градуса до готовност, до равномерна златиста коричка