Последни Рецепти
Последни Статии

Диета според зодията

Добавено в Диети, Любопитно

Добави към моето меню

От години се борите с излишни килограми, но те не се предават. Възможно е все още да не сте открили подходящата система. Звездите идват на помощ!
Съвет, гледайте на тази статия, като на забавно, любопитни четиво. Не търсете да опише точно вас по дата на рождение, защото изключение има от всяко правило.

horoscope 2

Овен (21 март — 20 април)
Обикновено ядете в крачка каквото ви попадне. Вижда ви се безмислено да губите време в готвене и сервиране, защото имате по-важни дела.
Съвет: при цялото това темпо и активност, би било цяло чудо ако успеете да качите някой и друг килограм. Но, ако не се чувствате във форма все пак, насочете се към кратки и ударни програми – например 24-часово гладуване.

Телец (21 април — 20 май)
Всеизвестно е, че Телците са ценители на вкусната и добре приготвена храна. Самите те умеят да готвят отлично. Седнат ли на маса, трудно им е да спрат, дори и след като са се заситили. Затова и често ще чуете оплаквания от тях, че килограмите буквално им се лепят
Съвет: слушайте своя организъм и яжте само когато наистина сте гладни. Започнете да си водите дневник на приеманата храна и калории и си наложете воля да спортувате редовно, защото не е по силите ви да се откажете от парче торта.

Близнаци (21 май — 21 юни)
Благодарете на бурната си нервна система за това, че не качвате килограми. Заради високата ви възбудимост и тревожност калоричната храна не нанася вреда на фигурата ви. Но с тях върви и безразборното хранене с нездравословни храни, което пък крие риск от различни заболявания.
Съвет: следвайте лична програма за заместване на продукти. Вместо сладкиши яжте повече сушени плодове, мед, грозде. А тестените изделия заменете с ядки в качеството им на междинни хранения.

Рак (22 юни — 22 юли)
Храна и емоции са тясно преплетени за вас: с години можете да купувате едно и също сирене например, защото е свързано с мили спомени от детството ви. А освен това се склонни да правите нощни набези до хладилника. Ето по тези причини е възможно вашето тегло да е нестабилно, с резки колебания.
Съвет: вашият режим на хранене е силно зависим от това дали се чувствате удовлетворени от живота, затова обмислете добре вариантът да прекъснете тази зависимост чрез посещения при психотерапевт. Доколкото спортът не е в кръвта ви, то веднъж седмично правете разтоварващи дни.

Лъв (23 юли — 22 август)
Повечето Лъвове имат добър метаболизъм, а и обичат да изглеждат добре и да впечатляват околните с външния си вид и начин на обличане. Затова, във всяко тяло и тегло, се чувстват неотразими. Но, дали наистина е така?
Съвет: отделяйте време за изискано сервиране. Бялата покривка и красивите съдове ще ви създадат настроение да се храните бавно и с наслада. И тъй като бургерът не се връзва със скъп порцелан, няма да ви тегли към него.

Дева (23 август — 22 септември)
Достатъчно много знаете за правилното хранене и е много възможно вече да сте пробвали вегетарианство. Вероятно помните наизуст и калориите на повечето масово срещани храни. Трудно би могъл някой да ви изненада с препоръки.
Съвет: наблегнете на продуктите от растителен произход. Ако страдате от излишно тегло, в никакъв случай не се подлагайте на драстични режими за рязко сваляне на килограми. Трябва ви последователна и трайна система.

Везни (23 септември — 22 октомври)
Всичко щеше да е прекрасно, ако не беше вашата склонност към пикантни храни. Обичате острите, резки вкусове, което се отразява на здравето и теглото ви.
Съвет: доколкото за вас всичко е свързано с отношенията и чувствата към най-близките ви, помолете някой от тях да контролира храненето ви. Необходимостта всеки ден да давате отчет ще ви дисциплинира. И не забравяйте да започнете да използвате колкото се може повече рецепти за приготвяне на храна на пара.
Скорпион (23 октомври — 21 ноември)
Невъзможно е да бъдете заподозрени в самозаблуда, затова отговорете честно: имате ли добре обмислена система на хранене? Доволни ли сте от фигурата си? Добре ли се чувствате? Три отговора „Не” означават, че е време за решителна промяна.
Съвет: вие можете да издържите всяка диета, защото имате неизчерпаеми запаси от силна воля. Специална препоръка – пийте минерална вода. И използвайте подправки, за да обикнете готвенето.

Скорпион (23 октомври — 21 ноември)
Невъзможно е да бъдете заподозрени в самозаблуда, затова отговорете честно: имате ли добре обмислена система на хранене? Доволни ли сте от фигурата си? Добре ли се чувствате? Три отговора „Не” означават, че е време за решителна промяна.
Съвет: вие можете да издържите всяка диета, защото имате неизчерпаеми запаси от силна воля. Специална препоръка – пийте минерална вода. И използвайте подправки, за да обикнете готвенето.

Стрелец (22 ноември — 21 декември)
Постоянно сте в движении, но въпреки това пълнеете, особено в областта на бедрата и ханша. Причината по-скоро е във вашата привързаност към мазните и месни блюда. Освен това сте категоричен противник на диетите и ги смятате за издевателство над личността.
Съвет: експериментирайте! Опитвайте различни национални ястия, за да откриете храната, която подхожда на вашия темперамент. Не се лишавайте от различни продукти в обичайното си меню, но се старайте съзнателно да намалявате порциите.

Козирог (22 декември — 19 януари)
Склонни сте към меланхолия и в такива дни ви е все едно какво ядете. Откъдето пък рязко качвате тегло и после дълго не можете да се избавите от него. Свято почитате и традицията „Първо, второ, трето и десерт.” Вашият организъм явно не може да се справи с преработването на всичко това.
Съвет: в делничните дни се придържайте към балансирано хранене (изключете напълно от него макаронените изделия, картофите и тестените изделия), а в почивните дни си позволявайте да се поглезите. Помнете, че вашата сила е в амбициите. Ако решите да докажете на околните, че след няколко месеца ще бъдете само мускули и релеф, със сигурност ще го направите.

Водолей (20 януари — 18 февруари)
Храните се не по разписание, а по желание и нищо не може да ви изкуши след като сте се заситили. Затова и по-скоро страдате от поднормено тегло, а не от излишно.
Съвет: никога не пропускайте закуската. Дори и да ви се струва, че не сте гладни, задължително трябва да изпивате чаша вода (може и с лимон) и да хапвате лека салата – плодова или зеленчукова според предпочитанията ви. Тогава няма да страдате нито от отклонения в теглото, нито от изтощение.

Риби (19 февруари — 20 март)
Имате проблем със самодисциплината, особено когато нещата опрат до „само една шоколадова бонбона още” или „само още една чаша вино”. Предразположени сте и към развиване на хранителна зависимост, което също не е от полза за вашето тяло и здраве.
Съвет: ако искате да отслабнете, преминете на разделно хранене. При нужда от кардинални мерки, изберете монодиета, но не прекалявайте: два-три дни само на грозде или банани е достатъчно, за да започнете нов, по-здравословен живот

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории