Последни Рецепти
Последни Статии

Диета за щастие

Добавено в Uncategorized

Добави към моето меню

Продукти, които носят щастие

Какво може да в повиши настроението? Хубаво време, приятна новина, подарък … Към този списък може да бъдат добавени и продукти.
Кои продукти могат да донесат щастие?
И така на първо място в този списъка са пържените картофки, колкото и да знаем, че не са здравословни, точно те са асоциират с добре прекарана вечер, с лято и бира, с почивка и забавление.

chocolate Pix 2

На второ място са сладкарските изделия – шоколад, торти и сладкиши. Тези продукти повишават нивото на серотонин – хормона на щастието – в кръвта, в резултат на което от лошото настроение и тъгата може да не остане и следа.

На трето място е хайверът. Червеният и черният хайвер при поява на масата предизвикват положителни емоции, тъй като се асоциират с постижение и стил.

Италиянският учен Лука Пассамонти (Luca Passamonti) от Университета Катандзаро твърди, че в „диетата за щастие“ освен хайвер и шоколад влизат мляко, сирене, месо от птици, телешко и свинско, ядки. Тази продукти съдържат триптофан (аминокиселина)

Достатъчно е всеки ден да консумираме по 350 г от тези храни за да запазим позитивното настроение. Да се прекалява с тях не си заслужава, защото ако прекалим с тях това може да се отрази на фигурата.

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории
  • Uncategorized