Ризото по Милански
Добави към моето меню
Здравейте,ето и една снимка от мен.
Ризото по Милански
За рубриката “Сготвих,снимах, изядох”
рецепта Dessi Slava
Ризото ала Милано или Шафраново ризото.
Не е за вярване колко е лесен и невероятно вкусен
Продукти
400 грама ориз
1 глава лук
4 супени лъжици масло
1 литър топъл зеленчуков бульон
100 мл бяло вино,
2 g шафран
Сол и черен пипер на вкус
Петдесет гр пармезан, прясно настърган
Начин на приготвяне:
Обелете лука иго нарежете на ситно. 2 супени лъжици масло в тенджера и запържете лука в него. Добавяне на ориз, като се бърка постоянно, за да бъде стъкловиден. Налейте виното и гответе всичко с което се разбърква, докато течността се изпари.
Около 3 черпака зеленчуков бульон и оставете да къкри, докато разбъркване се изсипва. След това изсипете останалата бульон, малко по малко и се накисва ориза на слаб огън, оставете. Той е готов, когато има леко сантиментален последователност, но все още има малко твърдо ядро. Това отнема около 20-25 минути
Шафран конци разтваря в малко топла вода и се бърка в ризото. И накрая, останалото масло и пармезан в сместа. Подправете със сол и черен пипер. Поднася се горещо.