Последни Рецепти
Последни Статии

диета за напълняване

Добавено в Други

Добави към моето меню

Когато искате да напълнеете…

Понякога, макар и по-рядко, проблемите с теглото, са с обратен знак, т.е. за да достигнете оптималните килограми, трябва да добавите няколко. Ако искате да напълнеете, можете да си помогнете, като спазвате следните препоръки:
* хранете се няколко пъти дневно (5-6), но на малки порции;
* активно се занимавайте със спорт;
* балансирайте храненето си;
* не преяждайте късно вечер.
Ако в желанието си да напълнеете, се храните обилно 3 пъти дневно, много вероятно е да си създадете проблеми с храносмилателния тракт. Трябва да се яде често, но по малко. След хранене е добре и да полежите – засиленото хранене без физически натоварвания ще доведе до увеличаване на мастните наслагвания.
Ако желаете излишните калории да попаднат на правилното място, т.е. в мускулите, започнете активни физически занимания, като изберете подходяща програма от упражнения за повишаване на мускулната маса.
В случай, че килограмите не достигат, можете да си позволите по-калорична храна. Но все пак в менюто трябва да преобладават не въглехидратите, съдържащи се в картофите, тестените и сладките изделия, а белтъчините – месо, риба, млечни продукти. Задължително трябва да получавате необходимото количество витамини и минерали.
Не се утешавайте с мисълта, че можете да се храните колкото ви се иска. Обилното хранене преди сън се отразява не толкова върху фигурата, колкото върху здравето. Малко преди сън приемайте само нискокалорични продукти – айрян, ябълка, банан.
Не забравяйте, че за поддържане на теглото трябва ежедневно да се приемат толкова калории, колкото се изразходват. Съвсем логично, ако приемаме повече калории – напълняваме, ако калориите са по-малко – отслабваме. От този принцип трябва да се ръководи всеки, който иска да коригира теглото си, независимо в каква посока.
Не наблягайте на бирата. Тя наистина спомага за нарастване на масата на тялото, но с толкова малка скорост, че докато желаните килограми се натрупат, ще се превърнете в “бирен алкохолик”. Бирата е и силен имунодепресант
И не на последно място – внимателно се огледайте в огледалото и не бързайте с борбата за напълняване. Проблемът може да се състои не в липсващите килограми, а в самите вас, т.е. може изобщо да не с тава дума за това, че се храните недостатъчно.

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории

1 Comment

  1. 1
    нина // February 24th, 2007 at 11:17 am

    висока сам 1.75 а килограмите ми бяха несъразмерни с височината ми и затова исках да напълнея,а сега след като се “сдобих”с желаните килограми дойде и ужасният целулит.А сега трябва да направя нещо за да го махна,затова е много важно какво точно се яде при такава диета,защото иначе няма смисъл въобще да се започва