Дип с кисело мляко и краставица
Добави към моето меню
Дип с кисело мляко и краставица
Когато е лято ни се иска нещо по-лесно, по-бързо за приготвяне. Затова менюто ни основно е салати и много плодове, малко месо на скара и към него някой сос, ако може. Едно такова предложение е традиционното за гръцката кухня
Дзадзики (Τζατζίκι) или дип с кисело мляко, краставица и чесън
Продукти
1 кофичка кисело мляко
1 краставица
3-4 скилидки чесън
1 -2 щипки сух джоджен
1 щипка сол
• Киселото мляко се слага да се отцеди
• Краставицата се настъргва на ренде и се отцежда от сока и се овкусява със стрит джоджен и щипка сол
• Смесва се с скиселото мляко и зехтина, слага се в кутия и в хладилника за 30 мин за да може да се смесят вкусовете. Поднася се студено
• Може да се добавят копър, магданоз, листа мента, лимонов сок