Домашна халва
Добави към моето меню
Домашна халва
Рецепта Marina Dimitrova
Продукти
1 ч.ч. брашно
1 ч.ч. олио (може и краве масло)
1 и ½ ч.ч. захар
2 ч.ч. вода
1 ч.ч. орехи натрошени
Ванилия
Рецепта за домашна халва
• Загрейте олиото или маслото в тиган с дебело дъно и наведнъж прибавете брашното и орехите
• Бъркайте непрекъснато в една посока с дървена лъжица докато започне брашното да променя цвета си
• Отделно пригответе сироп от вода, захар и ванилия
• Изсипете захарния сироп наведнъж в запържената смес от орехи и брашно
• Бъркайте енергично докато се получи парено тесто и започне да се отлепва от дъното на съда
• Свалете съда от огъня, сложете му капак и оставете така за около 5 мин да отпочине
• След това намажете правоъгълна тавичка с олио (може да покриете и с хартия за печене) и изсипете получената смес, заравнете с лъжица
• Когато изстине нарежете на парчета
• Поднесете по желание поръсено с орехи
• Добър апетит!