Рецепта за домашна юфка
Добави към моето меню
Домашна юфка
Рецепта споделена от Nadia Vladimirova
Да използваме хубавото есенно слънце,за да си направим домашна юфка!
Продукти
1 кг брашно
5 яйца
1 с.л. сол
прясно мляко за меко тесто.
Рецепта за домашна юфка
• Брашното се пресява и се прави кладенче. Слага се солта и разбитите яйца и се замесва с хладко мляко до меко тесто (около 500-600 г).
• Като се умеси се разделя на топки, които се покриват с мокра кърпа.
• Разточват се и се оставят на слънце да изсъхнат, след което се запичат леко във фурната и се съхранява в хартиена торба.
В готовност за консумация: Слага се в съд вода с мъничко олио.Като заври де добавя юфката. Като стане готова се подслажда и по желание се добавя сирене.