Картофени мини палачинки
Добави към моето меню
С картофи може да се приготвят толкова различни рецепти. Ето още една вкусна идея, която може да поднесете като лека вечеря или гарнитура. В кухнята на Белорусия са известни като „Драники“ и това е нацианолно ястие там.
Картофени мини палачинки
Рецепта споделена от Sonia Danova
Продукти:
6 големи картофа
2 яйца
3 скилидки чесън
Сол на вкус
2 с.л. брашно
4-5 стръка копър
Олио за пържене
Начин на приготвяне:
• Картофите се настъргват на ренде. Отцеждат се
• Към настърганите картофи се добавят 2 яйца, 2 с.л. брашно, пресовани 3-4 скилидки чесън, копър нарязан на ситно, посолява се на вкус
• Загрейте олиото в тигана за пържене. Използвайте ринг за по-лесно оформяне. (може да сипвате в ринга с лъжица за сладолед и да притискате с преса за чесън, за да се оформят еднакви). След като оформите махате ринга за да оформите следващата палачинка
• Като получи златист загар от едната страна палачинка се обръща от другата, получава се хрупкава коричка
• Поднасят се като лека вечеря със салата според сезона.