Последни Рецепти
Последни Статии

От какво най-много се дразни мъжът?

Добавено в Готварски статии, Дом & Семесйтво

Добави към моето меню

Клюките по телефона рушат семейството …. Упреците към свекървата вбесяват господата

От какво най-много се дразни мъжът?

Повечето дами са склонни да струпват в списъка на глобалните семейни бедствия изневерите, закъсненията и калпавите манджи. Тъщата също е основен заподозрян за мъжкия гняв.
Всъщност пробойните в семейната хармония често идват от дреболии. Да тоно ака, помните поговорката, че малкото камъче обръща голямата кола, така е. Никога не би ви и хрумнало, че някой може да ги преброи за ваш недостатък, пише списание “Космополитън”, позовавайки се на проучване на психолози. Те са направили изчерпателна класация на дразнителите в семейния живот.

На първо място се оказват телефонните разговори
,
на които, както знаем, нежната половина на човечеството е луд фен. “Ама видя ли Мимето, ама тази пола, дето си я е купила, на нищо не прилича, ма да не говорим как се е боядисала, направо кошмар.” Нищо не е в състояние да изкара партньора ви от равновесие повече от тези диалози. Дамите са в състояние да бърборят, без да кажат нищо, в продължение на час и половина, като изпълват ефира с междуметия от типа на “Ах, ама така ли?”, “Стига бе” и всичко, което ви хрумне.
Разказите как точно съпругата ви е сготвила, пък от кой точно пазар е купила боба и от кой друг – подправките, може да ви накара да откачите. При това не само заради предполагаемата телефонна сметка.
Психолозите твърдят, че това е една от основните разлики между мъжете и жените – кавалерът предпочита кратко и сбито изразяване, при което излага проблема само в едно изречение. Докато дамата държи да си побъбри с приятелки, без оглед на времето и без да се стреми да съобщава най-същественото в пет кратки фрази.
За жената телефонният разговор е повод за общуване, независимо дали обменя съществена информация или не. За мъжа диалогът по телефона е само обмен на данни, предупреждават психолозите. Точно заради това телефонните сметки на жените са с около 50 на сто по-високи от тези на съпрузите им навсякъде по света, твърди доктор Скот Мороу, психолог от Университета в Масачузетс.

Втори в списъка на дразнителите е опитът на дамите да се наложат в семейството, като говорят от името на двамата.

Ние не обичаме спанак” или “Ние никога не пием ракия” дразни партньора ви, дори ако той и вие наистина не пиете ракия. Просто защото с това изказване се стремите да го впишете в единно цяло, където той няма право на глас. А всъщност мъжът до вас
държи много на свободата си
и не понася да се превърнете в негов говорител. Особено ако не сте сключили брак, той приема всеки опит да заговорите от името на двамата като стремеж да го “впримчите” или заклещите във взаимоотношения, за които не е подготвен. За мъж, който не е готов да скъса с ергенския живот, всяко “ние” действа като удар в слънчевия сплит и го кара да се отстрани на по-безопасно място.

Третият проблем, от който мъжете панически се страхуват, е магическото словосъчетание “Не ти ли казах“.
Знайно е, че дамите го употребяват и по повод на неправилно използвания прах за пране, и при далеч по-сериозни катаклизми, когато те уж са се опитвали да предотвратят аварията. Психолозите съветват в такъв случай да се действа тактично – на никой мъж не му е приятно да му припомнят, че е сгрешил. Затова не се опитвайте да вадите поредния аргумент, че сте спечелили битката – в такъв случай най-вероятно е да загубите войната. Много време мина докато разбера поговорката “Да спечелиш битката, а да загубиш войната.”. Не му припомняйте как сте го предупреждавали, а навреме намерете аргументи за това как проблемът може да се реши – така и така вече се е случило.

Не се опитвайте да демонстрирате надмощие,
защото то определено няма да доведе до нищо добро – най-много до нов скандал, с който ще изострите обстановката.
Една усмивка, мил жест, едно докосване, поглед могат да направят чудеса. Никой мъж не иска жена по-силна или по-добър професионалист от него, мъжът и жената могат да бъдат взаимно допълващите се части на едно цяло, но мили момичета никога не се опитвайте да командвате момчето до вас.
Хвърлянето на предмети е нещо, което обикновено изправя мъжете на нокти. И има защо – подобна екстра е изцяло женски приоритет. Хвърлянето на чинии вас може и да ви разтоварва, но партньорът едва ли е на същото мнение – обикновено подобни изпълнения го отблъскват от вас и го карат да мери всяка своя реплика, за да не предизвика нов катаклизъм. Затова много внимавайте, когато решите за кратко да превърнете къщата в таверна и да чупите чинии.
Аз никога не съм го правила, но така пише в оригинала … но съм сигурна, че всеки има свой начин да излее отрицателната енергия и по-добре да го прави когато е сам!
Ако не можете да се сдържите и единствено хвърлянето на предмети ви облекчава, по-добре замеряйте стените в отсъствие на други хора.

Намеците за качеството на бельото му може и според вас да вършат работа, но той обикновено се цупи. По-добре използвайте някакъв повод и му подарете ново. Все пак не и на рождения ден.

Коментарите против майка му определено не говорят добре за вас.

Целият този фолклор за свекървите не е без основание. В името на доброто и на моетоп семейство винаги, винаги сме били много далече от свекър и свекърва. Взаимно уважение – да, мирно съвместно съжителство в различни градове – да, но никога под един покрив! Колкото и да роптае срещу нея, той смята това само за свое право, затова не е желателно и вие да мърморите против свекървата. Изказвайте симпатии към нея, естествено, в умерени количества, за да не изглежда, че се подмазвате. Но и не пейте в синхрон с него, когато е недоволен от родителите си. Помнете, че те пак ще се сдобрят, а вие ще бъдете човекът, който ще гледа отстрани въпросната идилия.

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории