Последни Рецепти
Последни Статии

Да пием повече вода

Добавено в Здравословно хранене, Любопитно

Добави към моето меню

Затова колко е необходима водата за нашия организъм и затова че трябва да се пие повече вода е известно отдавна.
Първата дама на САЩ, Мишел Обама е известна с това, че е за здравословен начин на живот. Това е нова кампания в която призова американците да пият повече вода.

cheshma

Вие сте това, което пиете

„Това ще ви помогне да бъдете по-здрави и да се избавите от излишно тегло”, казва тя на сънародниците си, като дава началото на кампания за популяризиране на употребата на повече течности под надслов
„Drink Up”.

cheshma zad bibliotekata
чешма в центъра на София

chesma 1 sofia
Чешма в центъра на София, зад Библиотеката

Жителите на Америка трябва да отделят повече внимание на здравето си и да се стараят в дневния им хранителен режим да присъства повече вода, призова Първата дама. Нейният практичен съвет за постигане на тази цел е:
Пийте поне една чаша повече на ден от обичайната за вас норма.
Мишел Обама разказа още, че в рамките на стартиралата кампания „Drink Up” ще бъде разпространена специална символика. Логото на кампанията ще се появи върху бутилирана вода, а също и върху градски чешми.
Освен това американците ще могат да споделят тематични фотографии, посветени на употребата на вода, на специално създадения за кампанията сайт youarewhatyoudrink.org. Също такаще имат и възможност да обменят такива снимки чрез социалните мрежи. За да може дадена снимка да стане част от кампанията, трябва да е придружена от хаштага #drinkH20.
Това е поредната мащабна кампания срещу наднорменото тегло в страната, в която всеки трети възрастен и всяко пето дете страдат от излишни килограми.

cheshma bcn
Чешма в Барселона. Интересно в града има много чешми. В Барселонета, край морето те са на 500 м. Всичките работят и може да се пие вода. Не е като в София, да не работят, да са затапени или ако тече, да прелива и да изтича вода по асфалта.

След като у нас няма политически лидер, който да може да застане, да говори и да бъде последван за такава кауза. Нека последваме съвета на Мишел Обама да пием една чаша вода на ден повече.

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории