Последни Рецепти
Последни Статии

Дробчета по селски

Добавено в Българска кухня, Ястия с пиле

Добави към моето меню

Дробчета по селски
рецепта класика, приготвена с много зеленчуци

500 г пилешки дробчета
4-5 печени чушки
1 морков
5-6 гъбки печурки
250 мл доматен сок или 4 с.л. доматено пюре
2 глави кромид лук или 1 връзка зелен лук
1 ч. л. червен пипер
магданоз за поръсване
черен пипер и чубрица на вкус
олио за пържене

* Дробчетата се почистват и се измиват добре. Отцеждат се от водата.
* Пържат се в олио до готовност.
* Кромид лукът се нарязва на кръгчета и се задушава в мазнината, в която е изпържен дроба, в дълбок тиган, уок
* Добавят се нарязаните гъби и морков, нарязан на пръчици и се задушават заедно с лука
* Поръсва се с червен пипер и се добавят нарязаните на едро печени чушки.
* Добавя се доматения сок или доматеното пюре, разтворено в 250 мл вода
* Добавят се и изпържените дробчета
* Подправя се на вкус с черен пипер и чубрица.
* Когато ястието поври към 5 мин се поръсва с магданоз и се сервира

Идея:
1. Тази рецепта може да бъде приготвена на фурна, в тавичка. Тогава към предварително запечените дробчета се добавят продуктите в изредения вариант. Това е диетичен вариант, защото тогава олиото, необходимо за пържене е минимално
2. Когато се приготвя със зелен лук, той се добавя накрая нарязан
3. 50 мл червено вино към тази рецепта е добра подправка.

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории

8 Comments

  1. 1
    'Славка Балталийска // April 9th, 2011 at 4:56 pm

    nai gadnata mandjaaaaaaaaaaaaaa