Пилешки дробчета по дюкански
Добави към моето меню
Пилешки дробчета по дюкански /не по селски/
рецептата е класика, но този път съобразена с диетата на Дюкан. Продуктите са за 2 порции
1/2 кг пилешки дробчета
1 глава стар лук /или 1 връзка пресен лук/
2-3 кисели краставички
черен пирер на вкус
* Пилешките дробчета се почистват и измиват добре
* Лукът се нарязва на колелца
* Дробчетата и лука се смесват в тавичка, налива се 1 ч.ч. вода и се пекат във фурна на 200 градуса до готовност.
* Сервират се с 1 кисела краставичка и парче лимон
* Ако лука е зелен се добавя накрая при изпечените дробчета.
За по-ефектно смесване на вкусовете можете да смесите изпечените дробчета, нарязаната на дребо кисела краставичка, лимон /и зелен лук/ в кутия с капак и да разтръскате.