Последни Рецепти
Последни Статии

Пиле по дюкански

Добавено в Дюкански рецепти, Руска кухня, Ястия с пиле

Добави към моето меню

Пиле по дюкански
рецептата е вариант на класическата руска/грузинска рецепта на пиле табака, но така, че да може да бъде приготвено у дома

1 пиле
2 – 3 скилидки чесън
черен пипер на вкус
1 ч.л. червен пипер
1 с.л. ябълков оцет
1 ч.л. мед

* Пилето се почиства и измива. След което се разрязва през средата или се реже на порционни части.
* От останалите продукти се приготвя марината, ако е необходимо се добавя 1-2 с.л. вода
* Порциите пиле се мариноват и се притискат с тежест за 24 часа в хладилника.
* На другата вечер маринованото пиле се пече в грил тиган с 1-2 капки олио, като отгоре се слага капак с тежест /камък или друго/
* Когато се опече от едната страна се пече от другата страна.

Поднася се с 1 корнишон и стрък зелен чесън

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории