Пиле по дюкански
Добави към моето меню
Пиле по дюкански
рецептата е вариант на класическата руска/грузинска рецепта на пиле табака, но така, че да може да бъде приготвено у дома
1 пиле
2 – 3 скилидки чесън
черен пипер на вкус
1 ч.л. червен пипер
1 с.л. ябълков оцет
1 ч.л. мед
* Пилето се почиства и измива. След което се разрязва през средата или се реже на порционни части.
* От останалите продукти се приготвя марината, ако е необходимо се добавя 1-2 с.л. вода
* Порциите пиле се мариноват и се притискат с тежест за 24 часа в хладилника.
* На другата вечер маринованото пиле се пече в грил тиган с 1-2 капки олио, като отгоре се слага капак с тежест /камък или друго/
* Когато се опече от едната страна се пече от другата страна.
Поднася се с 1 корнишон и стрък зелен чесън