Последни Рецепти
Последни Статии

Джолан на фурна

Добавено в Българска кухня, Наши гости, Ястия със свинско

Добави към моето меню

Вкусно ястие със свинско и зеленчуци, печено на бавен огън
dzolancheta
Джоланчета на фурна – Рецепта споделена от Милка Бранзалова

Продукти
4 свински джоланчета
4-5 картофа
2-3 мрокова
Сол на вкус
1 ч.л. червен пипер
1 щипка кимион
Смлян черен пипер на вкус
2 дафинови листа
3 глави кромид лук
1 ч.л. ронена чубрица

Начин на приготвяне:
• Вземат се джоланчета, смесвате сол,червен пипер,кимион и черен пипер и поръсвате обилно и добре месцето.
• Нареждате месото, няколко картофа, 2-3 моркова и останалите продукти в тавата,слагате 2-3 цели глави кромид, 2 дафинови листа,поръсвате всичко с градинска чубрица, наливате около 500 мл вода
• Завивате тавата с фолио много добре и се пече
• Ако го печете на фурна на 200 градуса – около 2 часа

Когато го пека в пещ е 2 часа и става мозък а ястието съм го кръстила ”джоланчета от Червена” така се нарича местото в Родопите, където ги приготвям и понякога слагам и дивечово месо. Да ви е сладко на всички и всеки е добре дошъл на нашата маса и има още много с какво да ви изненадам.

Рецепта на Милка Бранзалова
dzolancheta
рецептата е следната вземате 5-6 свински джоланчета няколко картофа и 2-3 моркова,смесвате сол,червен пипер,кимион и черен пипер всичко е на око и поръсвате обилно и добре месцето,нареждате го с останалите продукти в тавата,слагате 2-3 цел…и глави кромид,2 даф.листа,поръсвате всичко с градинска чубрица,слагате около 500 гр.вода завивате го с фолио много добре и го печете.ако го печете във домашна фурна на 200градуса -около 4 часа.във моята пещ го пека 2 часа и става мозък а ястието съм го кръстила ”джоланчета от Червена”така се нарича местото в Родопите кадето ги приготвям и понякога слагам и дивечово месо .Да ви е сладко на всички и всеки е добре дошъл на нашата маса и има още много с какво да ви изненадам.

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории