Последни Рецепти
Последни Статии

Ползата от чаша кафе

Добавено в Здравословно хранене, Любопитно

Добави към моето меню

Ползата от чаша кафе
Козметолозите обърнали внимание на това, че бразилките практически не срещат проблем като наднормено тегло и целулит. Оказва се, че затова им помага кафето.

кафе

В Бразилия не само пият много кафе, но го използват и в козметиката. Много популярни са обтривания и скраб за лице от утайка за кафе.
Компонентите, които се съдържат в кафето – ускоряват обмена на веществата, помагат да се изведат от организма излишини мазнини и придава забележима еластичност на кожата. Точно тези свойства правят полезна утайката от кафе ефективна при борба с целулита. Затова може да изполвате за пилинг кафе.

Употребата на кафе стимулира метаболизма и не позволява на мастните съединения да се натрупват в организма.

Затова пък трябва да бъдем внимателни когатопием кафе с мляко. По данни публикувани в The Times of India – всекидневната употреба на кафе лате може да доведе до 5 кг в повече в теглото за една година.
Кафето с мляко превишава по калорийност в 4 пъти чаша чисто кафе, калоричността на напитката се повишава за сметка на добавка на захар, мляко, сметана
– Класическо кафе лате съдържа от 150 до 250 калории
– Чаша чисто кафе само 35 калории
При изследване на хранителния рацион на 2 000 човека в Англия се оказва, че кафе лате пият дори и тези, които следят за своя хранителен режим и се опитват да не включват висококалорийни продукти.

Ако харесвате комбинацията кафе и мляко – позволявайте си само една чаша на ден, защото иначе калориите идват в повече.

По данни на The Genius Beauty

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории