Торта Лятно вълшебство
Добави към моето меню
Торта Лятно вълшебство
рецепта Galia Dimitrova
продукти за блата
3 яйца,
1/2 ч.ч. захар,
100 г кокосови стърготини,
100 г смлени лешници,
100 г черен шоколад,
2 с.л какао
1/3 ч.ч. брашно,
1 бакпулвер
продукти за шоколадовия мус
400 мл течна сметана,
200 г черен шоколад,
125г краве масло,
1 желатин,
1/3 ч.ч. захар
продукти за глазурата
2 праскови
1/2 ч.ч. вода,
3 с.л. захар
продукти за сиропиране
1 ч.ч. подсладено кафе с малко АМАРЕТО
Приготвяне на тортата
приготвяне на блата
* разбиваме белтъците със захарта до твърд сняг, прибавяме жълтъците като разбъркваме внимателно, добавяме кокосовите стърготини, смлените лешници, шоколада настърган, брашното, бакпулвера
* Получава се гъста каша,която печем върху сладкарска хартия
приготвяне на муса
* разбиваме с миксер сметаната със захарта, добавяме охладен шоколада/предварително разтопен на водна баня с кравето масло/,желатина,разтворен в сиропа от прасковите
приготвяне на глазурата
прасковите се нарязват на резенчета, заливат се с водата+захарта и се варят съвсем малко. Отцеждат се на гевгир, а сока използваме за разтваряне на желатина,
В тортена форма поставяме блата, сиропираме го с кафето, после разпределяме шоколадовия мус и накрая подреждаме прасковите, които глазираме с малко желатин, оставен от предвидения за муса.
Охлаждаме 24ч в хладилника.