От вeликденски яйца
Добави към моето меню
Всеки от нас е приготвил червени яйца за Великден. Някой и повече. Идеи какво да приготвим с червените яйца? Салата, предястие … Ето каква се получи колективно на страницата във Фейсбук
#
Reni Maznikova аз правя салатка – чудна е, нарязвам ги на шайби, редя ги в по-дълбока чинийка, слагам сол, черен пипер, червен пипер, олио, оцет, маслинки и сирене, чудна работа
#
Nikolai Daskalov ние си правим пастет – пасираме яйца, кисело мляко и няколко скилидки чесън
#
Иван Иванов превъзходна салата за ракийка:1 пакетче майонеза ;2 стръка зелен чесън;3 щипки зелен копър;2 щипки червен пипер и 4 великденски яйца – Яйцата след като се сборят се нарязват на шайби в една чиния.Обърква се в майонезата ситно нарязания чесън и копъра и с тази смес серазпределя равномерно върху яйцата в чинията. Отгоре се поръсва с червения пипер.Време за приготвяне 7 минути.
#
Sonia Papazova-Karamanova
Пълнение яйца – разполовят се на половина по дължина, жълтък, майонеза и малко горчица се смесват до хомогенна смес и с нея се пълнят яйцата. Поднасят се върху листа от маруля или зелена салата и се нареждат по желание.
силвия ангелова
яйчна салатка:10 яйца настъргани,200 гр настъргано сирене,2 с.л. кисело мляко,2 с.л. майонеза,сол,черен пипер,чесън и копър на вкус.Всичко се разбърква.Нарязва се домат на шайби,върху всяка се поставя по топка от салатата и отгоре се настъргва кашкавал.Добър апетит!
Аз бих ви предложила рецепта за вегетарианска дроб сарма, в която участват сварени яйца.Нищо не пречи и да ползваме боядисани, те се слагат обелени и накълцани на ситно, като мозайка.Няма да ви казвам продуктите в грамове ,приблизително за 5 порции ни трябват една глава лук, един ,два моркова нарязани на ситни парченца,чаена чаша ориз, 3,4 картофа, чаена чаша грах,един домат нарязан на ситно, няколко сварени яйца.Задушавате в малко олио лука и моркова, после добавяте ориза ,граха, картофите,довеждате до полуготовност и се га е ред на доматчето, яйцата и подправките.Слагаме сол на вкус,черен пипер и най важната в тази гозба е джоджена.Предпочитам го пресен, нарязан на ситно.Доливаме с вода и готвим до омекване на картофите играха,ориза също е утроил обема си.Заглаждаме отгоре и правим лека паста като за мусака.Кисело или прясно мляко, 1 яйце,две,три лъжици брашно и готово.Запичате до златисто и после нарязвате на квадрати.Вкуса е като на дробсарма, но без грам дреболия.Много хора са ме питали как се готви тази вкусотия,никога не съм отказала да споделя,ако обаче не се наемате да я сготвите ,а пък ви се прияде,елате в балнеохотел Роза в Стрелча,там аз или някой от колегите ми ще ви я приготвим, с любов при това.
Аз бих ви предложила рецепта за вегетарианска дроб сарма, в която участват сварени яйца.Нищо не пречи и да ползваме боядисани, те се слагат обелени и накълцани на ситно, като мозайка.Няма да ви казвам продуктите в грамове ,приблизително за 5 порции ни трябват една глава лук, един ,два моркова нарязани на ситни парченца,чаена чаша ориз, 3,4 картофа, чаена чаша грах,един домат нарязан на ситно, няколко сварени яйца.Задушавате в малко олио лука и моркова, после добавяте ориза ,граха, картофите,довеждате до полуготовност и се га е ред на доматчето, яйцата и подправките.Слагаме сол на вкус,черен пипер и най важната в тази гозба е джоджена.Предпочитам го пресен, нарязан на ситно.Доливаме с вода и готвим до омекване на картофите играха,ориза също е утроил обема си.Заглаждаме отгоре и правим лека паста като за мусака.Кисело или прясно мляко, 1 яйце,две,три лъжици брашно и готово.Запичате до златисто и после нарязвате на квадрати.Вкуса е като на дробсарма, но без грам дреболия.Много хора са ме питали как се готви тази вкусотия,никога не съм отказала да споделя,ако обаче не се наемате да я сготвите ,а пък ви се прияде,елате в балнеохотел Роза в Стрелча,там аз или някой от колегите ми ще ви я приготвим, с любов при това.
Аз бих ви предложила рецепта за вегетарианска дроб сарма, в която участват сварени яйца.Нищо не пречи и да ползваме боядисани, те се слагат обелени и накълцани на ситно, като мозайка.Няма да ви казвам продуктите в грамове ,приблизително за 5 порции ни трябват една глава лук, един ,два моркова нарязани на ситни парченца,чаена чаша ориз, 3,4 картофа, чаена чаша грах,един домат нарязан на ситно, няколко сварени яйца.Задушавате в малко олио лука и моркова, после добавяте ориза ,граха, картофите,довеждате до полуготовност и се га е ред на доматчето, яйцата и подправките.Слагаме сол на вкус,черен пипер и най важната в тази гозба е джоджена.Предпочитам го пресен, нарязан на ситно.Доливаме с вода и готвим до омекване на картофите играха,ориза също е утроил обема си.Заглаждаме отгоре и правим лека паста като за мусака.Кисело или прясно мляко, 1 яйце,две,три лъжици брашно и готово.Запичате до златисто и после нарязвате на квадрати.Вкуса е като на дробсарма, но без грам дреболия.Много хора са ме питали как се готви тази вкусотия,никога не съм отказала да споделя,ако обаче не се наемате да я сготвите ,а пък ви се прияде,елате в балнеохотел Роза в Стрелча,там аз или някой от колегите ми ще ви я приготвим, с любов при това.