Последни Рецепти
Последни Статии

Патладжанени рулца

Добавено в Гарнитури, Месни колбаси

Добави към моето меню

Патладжанени рулца
Есен е! Какво и как ще влезе в бурканите и фризера зависи от нас, но ми е малко тъжно, че скоро няма да го има това изобилие от свежи плодове и зеленчуци. Затова, колкото се може повече патладжани, чушки, домати, тиквички в рецептите. Защото са лесни, вкусни и здравословни. Рецептата е за патладжан и вкусно предястие, съчетава се и с вино и с бира.

patl-rulo

2 патладжана
100 гр шунка, слайс или филе
100 гр краве сирене
1/2 ч.ч. орехи
майонеза, около 3 с.л.
олио за намазване на тигана, около 2 с.л.
няколко стръка магданоз

* Патладжаните се обелват. Нарязват се на тънки ленти по дължина. Слагат се в съд със студена вода за около 30 мин за да си пуснат “черната вода” и се измиват;
* тефлонов тиган-скара се загрява и се намазва леко с олио. Може да ползвате стрей за готвене. Патладжаните се редят и се запичат от двете страни до готовност;
* Ползва се шунка (филе) слайс, ако нямате такова го нарежете на тънки филийки;
* Сиренето се натрошава и се смесва с магданоз и счуканите орехи;
* Всяка филия патладжан се намазва с майонеза и се слага парче шунка и се поръсва с орехи, магданоз и сирене;
* Навива се на руло. Подреждат се в чиния, украсява се с листа магданоз и се поднася.

patl-rulo-2

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории