Последни Рецепти
Последни Статии

Патладжани с доматен сос

Добавено в Италианска кухня, Студена кухня, Ястия без месо

Добави към моето меню

Патладжани с доматен сос на фурна
рецепта с патладжани, домати и босилек … по идея на списание Good Food

4 патладжана, около 1-1,2 кг
2-3 скилидки чесън
2 с.л. зехтин
500 мл доматен сок
50 гр пармезан, настърган
няколко листа босилек
1 яйце
1 с.л. брашно

* Патладжаните се нарязват на кръгчета с дебелина около 0,5 см, заливат се със студена вода и се оставят за 30 мин за да си пуснат “черната вода” Измиват се със със студена водаи се подсушават;
* Тиган скара се загрява и се намазва леко с мазнина (зехтин) и се рядят патладжаните. Пекат се от двете страни докато хванат приятна кафява коричка;

pp1

* Загрейте в малка тенджерка 1 с.л зехтин и добавете скилидките чесън нарязани на ситно. Когато чесънът стани златист добавете доматения сок. Оставете след като заври да къкри около 5 мин;
* В тавичка подредете ред патладжани, налейте малко от доматения сок и поръсете с листа босилек, нарзани на ситно и пармезан. Наредете още патладжани, доматен сок, докато свършат патладжаните и доматения сок;

pp2

* Разбийте яйцето и добавете брашното и залейте патладжаните. Поръсва се обилно с пармезан;

* Пече се на средна фурна на 190 градуса до готовност, около 20 мин

Яденето може да се поднесе и топло и студено – еднакво е вкусно.
pp3

Патладжаните се свързват с продукт, който иска мазнина. Не е така. Когато патладжаните се редят на грил тигана е достатъчно само да се намаже леко с тампон (или да се напръска със спрей) грил тигана, няма да залепнат.

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории

Comments

  1. 1
    Теодора Тодорова // April 8th, 2011 at 3:44 pm

    Супер е

  2. 2
    Madi Berry // April 13th, 2011 at 3:50 pm

    qkoooooooooooooooooo

  3. 3
    теодора ангелова // August 7th, 2011 at 7:56 am

    МНОГО Е ВКУСНО,АЗ СЛАГАМ НА ПОСЛЕДНИЯ РЕД И ПУШЕНО СИРЕТЕ