Патладжани с доматен сос
Добави към моето меню
Патладжани с доматен сос на фурна
рецепта с патладжани, домати и босилек … по идея на списание Good Food
4 патладжана, около 1-1,2 кг
2-3 скилидки чесън
2 с.л. зехтин
500 мл доматен сок
50 гр пармезан, настърган
няколко листа босилек
1 яйце
1 с.л. брашно
* Патладжаните се нарязват на кръгчета с дебелина около 0,5 см, заливат се със студена вода и се оставят за 30 мин за да си пуснат “черната вода” Измиват се със със студена водаи се подсушават;
* Тиган скара се загрява и се намазва леко с мазнина (зехтин) и се рядят патладжаните. Пекат се от двете страни докато хванат приятна кафява коричка;
* Загрейте в малка тенджерка 1 с.л зехтин и добавете скилидките чесън нарязани на ситно. Когато чесънът стани златист добавете доматения сок. Оставете след като заври да къкри около 5 мин;
* В тавичка подредете ред патладжани, налейте малко от доматения сок и поръсете с листа босилек, нарзани на ситно и пармезан. Наредете още патладжани, доматен сок, докато свършат патладжаните и доматения сок;
* Разбийте яйцето и добавете брашното и залейте патладжаните. Поръсва се обилно с пармезан;
* Пече се на средна фурна на 190 градуса до готовност, около 20 мин
Яденето може да се поднесе и топло и студено – еднакво е вкусно.
Патладжаните се свързват с продукт, който иска мазнина. Не е така. Когато патладжаните се редят на грил тигана е достатъчно само да се намаже леко с тампон (или да се напръска със спрей) грил тигана, няма да залепнат.
Супер е
qkoooooooooooooooooo
МНОГО Е ВКУСНО,АЗ СЛАГАМ НА ПОСЛЕДНИЯ РЕД И ПУШЕНО СИРЕТЕ