Яйца по милански
Добави към моето меню
Яйца по милански
6 яйца, 1 ч. л. доматено пюре
12 филийки от франзела
2 с.л. брашно
1 пакетче масло 125 гр, може и по-малко
1 ч. ч. прясно мляко
150 гр кашкавал
1 лимон, сол и черен пипер на вкус.
Яйцата сварявате твърди.
Филийките изпържвате в част от маслото и върху всяка от тях слагате по половинка яйце.
Подреждате ги в чиния за сервиране и заливате със сос, приготвен от брашното, запържено в останалото масло, и прясното мляко и към тях са прибавени настърганият кашкавал, доматеното пюре, сокът от лимона.
Отгоре се посоляват и наръсват с черен пипер.
Това е един чудесен ордьовър, може да подредите яйцата върху листа от зелена салата.