Последни Рецепти
Последни Статии

Картофен франк

Добавено в Предястия

Добави към моето меню

Картофен франк

1 кг картофи
50 гр масло
1/2 пакетче мая
1 яйце
1-2 с. л. брашно
черен пипер и сол на вкус

Картофите сварявате, обелвате и пасирате или намачквате на пюре. Прибавяте мая, сол, брашно и яйце. Смесвате добре и се оставя да втаса. Трябва да се получи меко, но не много гъсто тесто.

Взимате от готовата смес и с помощта на две лъжици се оформят елипсовидни топки.

Запържвате в силно загрята мазнина от двете страни до златисто. Поднасяте като гарнитура към печено месо или като предястие. Става и страхотно мезе за бира:)

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории

1 Comment

  1. 1
    Петя // December 29th, 2006 at 12:20 pm

    аз мисля,че тази рецепта е много хубава и вкусна и ще се постарая д е опитам!