Картофен франк
Добави към моето меню
Картофен франк
1 кг картофи
50 гр масло
1/2 пакетче мая
1 яйце
1-2 с. л. брашно
черен пипер и сол на вкус
Картофите сварявате, обелвате и пасирате или намачквате на пюре. Прибавяте мая, сол, брашно и яйце. Смесвате добре и се оставя да втаса. Трябва да се получи меко, но не много гъсто тесто.
Взимате от готовата смес и с помощта на две лъжици се оформят елипсовидни топки.
Запържвате в силно загрята мазнина от двете страни до златисто. Поднасяте като гарнитура към печено месо или като предястие. Става и страхотно мезе за бира:)
аз мисля,че тази рецепта е много хубава и вкусна и ще се постарая д е опитам!