Последни Рецепти
Последни Статии

Enjoy the summer :) and improve your english

Добавено в Готварски статии

Добави към моето меню

Говорите ли английски?
Или как да използваме лятната офисна скука, за да опресним езиковите си познания

През лятото офисите се изпразват и често работният ритъм е по-лежерен. Това е идеална възможност да уплътните времето с нещо полезно и да изкарате например… бърз опреснителен курс по английски език. Така активнитят сезон ще ви завари една идея по-конкурентни и готови за предизвикателствата на трудовия пазар.

Прекрасна възможност предлага безплатният сайт на BBC, специално предназначен за усвояване на английски. Освен да слушате новини, там можeте да научите по забавен начин интересни идиоми или да се преборите с ужасните за повечето изучаващи езика на Шекспир фразеологични глаголи. Сайтът предлага още предизвикателства в сферата на пунктуацията и бизнес английския, тематични речници и дори блог за обучаващите се англофони от цял свят. Аз самата всяка събота очаквам моя BBC newsletter за да науча нови неща in english.

Ако обичате да четете, можете да станете редовен посетител на сайта Bibliomania, където имате безплатен достъп до хиляди романи, разкази, театрални пиеси и поеми на англйски език. Може би е дошло влемето да прочетете “Джейн Еър” или “Моби Дик” в оригинал? Аз лично започнах с разказите на сър Артър Конан Дойл, дори в началото да разбирах нещата и да ги разбирах само “по диаогонал” вече чета свободно без да ползвам речник – това благодарение на упоритото четене в свободните минути.

Да гледате новините по BBC или CNN, а защо не и Discovery също е вариант .
Това обаче понякога е леко обезкуражаващо за средно напредналите. Те биха могли да включат в програмата си за езиково усъвършенстване слушането на Voice of America. Медиата има двойно предназанчение – да превежда на различни езици новини от САЩ и да прави специални предавания за неанглоговорящи. Предимството е, че водещите артикулират бавно и отчетливо, текстовете на новините са достъпни и в писмен вид, а речникът е на един клик разстояние.

Разбира се, нищо не ви пречи след края на работния ден да заложите на живия контакт и да практикувате устните си езикови умения в неформална среда. Възможностите са неограничени.
Enjoy the summer :) and improve your english.
Бъди винаги една крачка пред другите! A step ahead!

translate by Боряна Пенева
Автор: www.sxc.hu
source: karieri.bg
I think it is useful and use it. Thanks

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории