Последни Рецепти
Последни Статии

Еротична кухня

Добавено в Любопитно

Добави към моето меню

Еротична кухня

Ако се научим да използваме “любовната кухня” ще се научим да разгадаваме тайните и цялата красота на любовните отношения и ще можем да решава по-лесно въпроси, които ни пречат да изпитваме пълна наслада от любовта (пишат в ediets.com).
Еротичната кухня, не е реализараната стара максима”Любовата минава през корема на мъжа”, защото еротиката е в желанието да приготвиш вкусна храна и да я поднесеш, а афродизиаците са и любимите ни подправки. Кулинарната еротика широко използва различни билки, зеленчуци, плодове, подправки и аромати за приготвянето на храната. Както и кисело-млечните продукти като извара, йогурт, кашкавал, класиката тук е ягоди-сметана-шампанско.

Храната, употребявана от човека, като правило трябва да съдържа множество витамини, както и витамините “на размножаването” – А и Е. Те се съдържат в най-големи количества в яйцата, морковите, черния дроб на различните видове риба. За половата възбуда е много важен и витамин В, който се съдържа най-вече в бобовите култури, картофите и рибата.

Еротичната храна трябва да съдържа достатъчно количество за организма белтъчини, мазнини и въглехидрати. За приготвянето на еротични ястия съвсем логично се предпочитат екзотични храни като фазанът, а за любовна напитка – камилското мляко.

Още в древността хората са използвали за повишаване на своята потентност т.н. наркотици под формата на прахчета, балсами или напитки. В Древния Изток са се кланяли на “сладострастния опиум”, а в Европа особено са били ценени трюфелите, “възпламеняващи загасения огън”.
Дивата горчица, чубрицата, джодженът, хрянът, целината, кориандърът
и в древни, и в нови времена фигурират като средства за събуждане на “ленивите” полови органи.

Капучиното (създадено от монасите от ордена на капуцините), също помага да поддържане на сексуалната активност.
Медът, орехите, зехтинът, бананите и пшеничните зърна
се смятат от знахарите за превъзходни средства за сексуална активност.

Кралят сред афродизиаците е
женшенът,
който не е изгубил своята сила и след 4000 години.

Индийското орехче, пиперът, карамфилът, шафранът и розмаринът

също предразполагат към сладострастие, твърдят още древните автори.

Съвсем спокойно можем да използваме всички съвети по отношение на еротичната кухня, смятат днес диетолозите, но трябва да бъдем много внимателни и да не злоупотребяваме със “сладострастните” средства, защото те могат да провокират хипертонична криза или приапизъм (продължителна болезнена ерекция).

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории