Последни Рецепти
Последни Статии

Формула за семейно щастие

Добавено в Uncategorized

Добави към моето меню

Формула за семейно щастие, family happiness
или Формула за идеални отношения между мъж и жена
Учени от Университета в Илинойс съставиха формула на щастие, която може да помогне на много двойки да запазят отношенията живи, щастливи и дълго време. За съставянето на тази формула са направена над 12 000 мета-анализи и 35 различни изследвания, които са били посветени на проблеми в отношенията между мъж-жена.

семейно щастие

Изследването показва, че най-важната съставяща на здрави отношения между един мъж и една жена, независимо на какъв стадий се намират са
– Откритост в отношенията
– Позитивно отношение към партньора, включително приемането му такъв какъвто е
– Общи цели и задачи, което започва с обши и интереси и постигането заедно на общите цели
При появата на какъвто и да е проблем, колкото малък или голям да е, най-добрия начин за неговото решаване е откритостта в отношенията
По мнение на учените важен фактор за това е разделението по равно между партньорите, както и на привилегиите. Колкото по-открити и откровени са отношенията, колкото повече честност и прозрачност, толкова по-лесно ще можете да разрешавате проблеми със своя спътник.
Освен това, важен фактор и двамата да се постараят да изградят добри отношения с приятелите и колегите на своя партньор. Така и с родителите и родствениците (тук могат да бъдат посочени много случаи на това колко са важни отношения снаха-свекърва, зет-тъща)
Учените отбелязват, че колкото по-силна е връзката на партньорите в мрежата на социалните взаимодействия, толкова повече общи приятели ще имат, колкото са по-близки отношенията с роднините, толкова по-силни ще бъдат отношенията между тях.
За да бъдат решавани проблемите, които възникват във взаимоотношенията между мъж-жена за двамата максимално безболезнено трябва да бъдат обединявани от общи цели, работа над общ проект, както и съвместно постигане на цели.
Няма нищо, което да не е познато в изводите от това изследване, но идва като едно напомняне, че най-хубавото нещо, което имаме това е нашето семейство, човека с който живеем и си заслужава понякога да направим някой компромис, да извършим промяна с нас самите, някое малко усилие, което може да направи отношенията ни много по-добри във всяко едно измерение. А не да се отделяме в наш собствен свят и да осъзнаваме какво сме имали в момента в който го изгубим.

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории
  • Uncategorized