Последни Рецепти
Последни Статии

Как се отслабва по-добре бързо или бавно?

Добавено в Диети

Добави към моето меню

Как се отслабва по-добре бързо или бавно?
Отговорът е: Бързото сваляне на килограми е най-успешната стратегия за отслабване

Това са резултатите от изследване, представени на Международния конгрес по затлъстяването в Стокхолм, които влизат в противоречие с най-честите препоръки на лекарите.

otsl-1

Ръководителят на изследването Катрина Пърсел от Мелбърнския университет сравнява бърза диета, при която се свалят 1,5 кг. седмично в срок от 3 месеца, с постепенна диета, където участниците свалят по половин килограм за седем дни. Пърсел коментира, че изненадващо бързата загуба на излишни килограми се оказва по-успешна за постигане на желаното тегло. 78% от лицата на бърза диета постигат целта за намаляване на теглото си с 15%, докато подобни резултати постигат едва 48% от хората, при които загубата на тегло е по-умерена.

В изследването са участвали лица със средно тегло около 100 килограма.

Единственото за което предупреждават диетолозите е, че отслабването не трябва да е много бързо. Хранителният режим, обещаващ отслабване за няколко дни или седмици е опасен за здравето. И още един важен момент е, че трябва да се отчита и трайността на постигнатите резултати, което може да се каже само, ако се проследи какво се случва с подложения на диета и след като свърши диетата.

Източник Web MD

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории