Последни Рецепти
Последни Статии

Фаст фууд храната предизвиква депресия

Добавено в Здравословно хранене

Добави към моето меню

Фаст фууд храната предизвиква депресия

Да се яде в стресови ситуации е познато състояние почти на всеки от нас. Но и резултатите от това ядене са познати. Понякога самата храна може да влияе отрицателно на нашето самочувствие.
Хамбургери, кроасани, хот-дог, понички и пица, апетитни на вид тестени закуски – това са все продукти, които могат да ни доведат до депресия. Такъв извод правят изследователи от Испания
По преценка на специалистите вероятността за развитие на депресия се повишава с 51% при хора, които употребяват фаст-фуд храна в големи количества. Алмудена Санчез-Виллегас (Almudena Sanchez-Villegas), ръкводител на изследването допълва – колкото повече фаст фуд консумирате толкова по-голям е риска за депресия.

fast food
Доктор Д. Кац (David Katz) от Изследователския център по превенция на заболяванията в Университет Иейл (Yale University’s Prevention Research Center) добавя, че такъв ефект се наблюдава основно от намаляване на общото физическо самочувствие заради нездравословното хранене.
Като този процес може да бъде и безкраен. Стрес – нездравословна храна – стрес … заради депресията ядем повече и депресията като състояние се задълбочава.
Освен това учените са установили, че любителите на хамбургери и тестени закуски пупат по-често и работят повече от 45 часа на седмица.

По материали на ABC News.

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории