Последни Рецепти
Последни Статии

Февруари – най-лошият месец за сън

Добавено в Здраве

Добави към моето меню

Февруари – най-лошият месец за сън
Оказва се, че февруари е най-труден месец за сън. До този извод достигат специалисти от британския център Sleepio.
Именно през февруари много хора не успяват да се наспят. Изследване в което участват 21 000 доброволци показва, че в сравнение с месец март, през февруари са ни необходими 8 минути в повече средно (56 към 48 минути)
Освен това често се събуждаме през нощта, което също краде от нашия сън около 10 минути на нощ средно.

сън

Може да не си се струват много тези 18 минути, но точно те са причина за постоянното недоспиване. Особено силно то е изразено при жените.
Експертите също са оценили качеството на съня през февруари – 4,8, което е по-малко от колкото през януари – 4,9 или през март – 5,5.
„Нашите резултати показват, че много хора изпитват трудности със съня през февруари, когато дните са сиви и кратки. Това е нормално за този период на годината. През пролетта когато има повече светлина проблемите със съня намаляват“ допълва Колин Если, основател на центъра по съня в Университета в Глазгоу.

Ако се чувствате недоспали или трудно заспивате през февруари това е обяснението.
Какво можем да направим вечер да си легнем няколко минути по-рано, да си подредим нещата за утрешния ден, да си представим нещо хубаво и да заспим. А на сутринта да станем 10 минути по-рано, това е нашето време в което да заредим с енергия и да посрещнем деня с усмивка.

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории