Сладкиш „негърско дупе”
Добави към моето меню
Сладкиш „негърско дупе”
Зад това име стои един ефектен сладкиш с шоколадова заливка
Споделен от Milka Branzalova
Продукти
1кофичка кисело мляко, 400 г
1 ч.ч. захар
2/3 ч.ч.олио
2 ч.ч. брашно
3 ч.л. какао,
½ ч.л. (1 к.л.) сода за хляб
1/2 пакетче канела, 5 г.
За сиропа
1 ч.ч. захар
2 ч.ч. вода
Рецепта за Сладкиш „негърско дупе”
• Всички продукти се объркват добре и се слага да се пече в предварително загрята фурна на 180-200 градуса като се проверява с клечка за зъби дали илиза суха.
• След като се изпече се залива със студен сироп приготвен от 1 ч.ч. захар и 2 ч.ч. вода.
• Като изстине добре слодкиша се намазва с крем от 1 пакетче краве масло, 1 ч.ч. пудра захар и 2 белтъка разбити на сняг (сладкишът може да се намаже и с разбита сметана по желание)
• Отгоре може да с пръчици или каквото желаете.