Фински пирог
Добави към моето меню
Истински фински пирог
Продукти
За тестото
50 г бадеми
1 яйце
100 г краве масло
120 г брашно
100 г извара
За плънката
200 г сметана, 20% масленост
3 жълтъка
80 г захар
1 пакетче ванилия
500 г горски плодове (къпини, боровинки)
Рецепта за фински пирог
• Бадемите се смилата, но не много ситно. Може да се заменят със ситно счукани орехи
• Към ядките се добавят пресеяното брашно, 1 щипка сол, краве масло на стайна температура и изварата
• Продуктите се разбъркват и се добавя яйцето
• Сместа се замесва до еднородност. Разточва се с диаметър малко по-голям от формата за печене за да се оформи и борд
• Надупчва се с вилица и се слага в хладилник за 1 час или за 15 мин във фризера
• През това време приготвяме плънката. Сметаната, яйцата и ванилията се разбъркват с вилица, но не се разбиват
• Получената смес се излива върху блата
• Отгоре поръсваме горските плодове
• Печем в загрята фурна на 180 градуса около 1 час, докато плънката стане твърда
Рецепта и снимка от Дмитрий Батейкин, автентична, различна и успешна рецепта от мъж кулинар от Москва