Последни Рецепти
Последни Статии

Мармалад от шипки

Добавено в Консерви и зимнина, Наши гости

Добави към моето меню

Вкусът на мармалада от шипки е като вкус на детство – ароматен, сладък
Шипките са много полезни и освен да изсушим за чай може и да си приготвим

SHipka

Домашен мармалад от шипки
Рецепта споделена от Penka Gergova

След като сте набрали шипките ги сварявате във вода.
Първо се пасират през гевгир, като се добавя по малко вода за да се вземе максимално от плода
След това през сито (през което се сее брашно) за да се отстранят власинките
Полученият сироп се вари докато изври на половина
Към 1 литър от сиропа се прибавя 1 кг захар
Мармаладът ври докато като се сипе в чиния и прави пътечка – тогава е готов
Налива се още топъл в затоплени бурканчета и се затварят с капачки. Обръщат се на обратно за да се вакуумират. След което се съхраняват на хладно

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории