Бял риба с вино
Добави към моето меню
Риба с вино и сметанов сос
Никой не е казал, че ефектните, вкусни и полезни рецепти се приготвят трудно и искат много умения, време или продукти. За първи път такава риба ядох в един хотел. След това ми се случи да бъда на вечеря в рибен ресторант и от тогава ми се искаше да приготвя нещо подобно.
800 гр филе бяла риба, може лаврак или ципура също, както и хек
200 мл бяло вино
200 мл сметана за готвене
2 с.л. бяло брашно
смлян бял пипер на вкус
няколко стръка копър
* Рибното филе се почиства и се подрежда в тавичка. Овкусява се със смлян бял пипер и се залива с виното;
* Слагат се във фирна на средна фурна около 10 мин;
* Добавя се сметаната и брашното и се запича около 2 мин.
* Поднася се поръсено с копър
Много добре се съчетава със зелена салата
haresva mi.lesno I vkysno.