Последни Рецепти
Последни Статии

Световен ден на хранителната революция

Добавено в Любопитно, Празници

Добави към моето меню

Световен ден на хранителната революция
Food Revolution Day

Денят е посветен на действията на хората за по-добра храна и подобряване на кулинарните умения. Това е ден на обединение на хората в техните домове, училища, на работните мим места или в общности за да готвят и споделят своите готварски умения, особености на национална кухня, познания за храна и продукти.

Ден на хранителната революция,
16ти май 2014 г. – СГОТВИ, СПОДЕЛИ, ПРЕЖИВЕЙ!

food day

Целите, които се поставят е повишение на познанието за значението на добрата храна и по-доброто познание за храната, като се фокусира върху три прости действия
Аз готвя
– Аз споделям
– Аз живея

Първият такъв ден е организиран на 19 май 2012 г с повече от 1000 събития, в 664 града в 62 страни. През 2013 г датата е 17 май.
Това е глобална инициатива отворена за всеки, за училище, бизнес организация, заведение за хранене. За повече информация сайта на Food Revolution Day – Cook it. Share it. Live it.

Кулинарните умения се предават от поколение, но днес мнозина нямат и дори основни готварски умения. Трябва да се върнем към основите
– Да се готвят и ядат пресни местни продукти
– Са споделяме кулинарни умения и знания за храната
– Да обединим силите си и познанията си в общност за да достигнат до колкото се може повече хора
Това е ден е възможност да отдадем значение на добрата храна и основни готварски умения, да сплотим нашите усилия и да дадем на хората с добри кулинарни умения и да приготвяме здравословни рецепти с пресни продукти.
Да посветим този ден, 16 май 2014 г., на разговори за истинската храна и да вдъхновим още повече хора да приготвят храната с любов и желание, защото това са стъпки без които не можем да преминем към един по-здравословен начин на живот.
За да бъдем здрави, успешни и щастливи!
Хубаво е да си революционер. Да знаеш, че правиш нещо хубаво и полезно. Особено когато си въоръжен с нож и вилица.

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории