Последни Рецепти
Последни Статии

Торта с ягоди, кисело мляко и бишкоти

Добавено в Десерти

Добави към моето меню

Торта с ягоди, кисело мляко и бишкоти
В сезона на ягодите какво друго да приготвим освен лека плодова торта с много плодове. Вариантите са много, това е още един – лесен, вкусен, апетитен

торта ягоди

Продукти
1 кг ягоди
2 кофички кисело мляко, 800 г с висока масленост
500 г извара, качествена, може да бъде и рикота
2 пакетчета желатин, 20 г
1 ч.ч. захар
Бишкоти 400 г, голяма опаковка
100 мл еспресо
2 с.л. ром

парче торта

Рецепта
• Част от бишкотите се подреждат покрай стената на форма за печена на торта с откачащ се ринг, образува се рамка
• Част от бишкотитите се напръскват с кафето с ром и се подреждат на дъното на тортената форма плътно
• От изварата, киселото мляко, захарта и разтопения на водна баня желатин с 100 мл вода се приготвя крем, продуктите се смесват и се разбиват до гладък крем
• Върху бишкотите се слага около половината от крема и се подреждат част от ягодите, по-хубавите оставяме за украса отгоре ( може да се използват и замразени плодове – в случая съм ползвала замразени ягоди, къпини, френско грозде и касис, но може да бъдат и пресни плодове)
• Подрежда се още един слой бишкоти и отгоре се разпредяла останалия крем
• Тортата се слага в хладилник за 2 часа за да стегне
• Готовата торта се украсява с ягоди и други плодове по желание, може да добавите киви, заради зеления цвят се получава добър контраст, да поръсите малко дребни плодове – касис, френско грозде, боровинки. Хубаво е да намажете тортата с разтворен желатин в малко вода за да придаде блясък на плодовете и да ги запази свежи

торта кафе

Бон апети. Торта, лесна, бърза, плодова, в сезона нa ягодите

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории