Салата зелен боб
Добави към моето меню
Салата зелен боб
1 кг зелен боб
1 глава кромид лук
2-3 скилидки чесън
4-5 стръка магданоз
3-4 стръка копър
2 моркова
1 с.л. олио
лимонов сок на вкус
1 с.л. ябълков оцет
* Зелените шушулки боб (може да изберете зелен боб без конци от градината или жълт маслен боб) се измиват, връхчетата се отрязват, по-дългите се срязват. Слагат се в тенджера и се заливат с вода, да ги покрие;
* Бобът се вари около 1 час, за да бъде вкусно ястието трябва да се свари добре. Отцежда се от водата;
* В дтлбок тиган уок се загрява олиото (зехтина) и се прибавя нарязания на тънки шайби кромид лук и на ситно чесън, както и моркова нарязан на кръгчета. Когато се позадушат се прибавя и зеленият боб. разбърква се и след 5 мин се отстранява от огъня;
* Овкусява се с нарязан на ситно магданоз и копър;
* Поднася се с кисело мялко, лимон или ябълков оцет.
Така приготвеният зелен боб е чудесен за салата, гарнитура или леко зеленчуково ястие.