Фрике с гъби
Добави към моето меню
Тази рецепта може да се приготви и като Ориз с гъби, но тъй като е от арабската кухня е богата на арабски подправки – има и кориандър и канела, ако ги замените с магданоз и черен пипер и пропуснете кедровите ядки ще получите познат вариант
Рецепта за фрике с гъби
Продукти:
250 г фрике
450 мл зеленчуков бульон или вода
2 глави лук
250 г гъби
2 с.л. зехтин или олио
Сол на вкус
1 шипка кориандър на прах
1 щипка канела
1ч.л. “7 подправки”
Няколко кедрови ядки
Начин на приготвяне:
• Нарежете кромид лука на ситно и задушете с олио (зехтин) и гъбите
• Добавете подправки, бульон (или вода) и добре почистеното и измито фрике.
• Сложете капак на съда в който готвите и след като заври намалете котлона на най-ниска степен и оставете да ври около 15 мин и след това оставете още 15 мин под капак. докато поеме
• След което изсипваме фрикето в подходяща чиния и поръсваме с кедрови ядки, запечени за кратко на сух тиган. Може да ги заместите като поръсете с нарязани свежи подправки