Гофрети обикновени
Добави към моето меню
Гофрети обикновени
Гофретите са вкусно нещо, искат малко повече време за да бъдат приготвени и уред, но си заслужава отделеното време
Продукти
2 яйца
2 ч.ч. брашно
200 г кисело мляко
1 с.л. захар
1 щипка сол
1 пакетче ванилия
4 с.л. олио
½ ч.л. бакпулвер
2 с.л. олио за гофретника
Рецепта за гофрети
• Яйцата се разбиват с вилица
• Добавя се киселото мляко, захар, щипка сол, олио, ванилия, пресятото с бакпулвер брашно – получава се смес гладка и една идея по-гъста от кексово
• Гофретникът се загрява и се намазва с олио, капват се по няколко капки олио за всяка гофрета като се слага
• Сипва се с лъжица от сместа. Пекат се до златисто
• Получават се вкусни гофрети, напомнящи за бухтички, но без пържене. Поднасят се с шоколад, сладко, мед и плодове
Идея: ако предпочитате със сирене и кашкавал – не слагайте захар в тестото, защото стават леко сладникави. Рецептата е базова и може да се добави какао или настъргана лимонова кора или портокалова за аромат.