Последни Рецепти
Последни Статии

Златни правила за отслабване

Добавено в Диети, Здравословно хранене

Добави към моето меню

Златни правила за отслабване

Не всяка жена има толкова силна воля (желание, мотивация, дори инат, да не забравяме и финансовата страна) за да може да бъде един месец, дори на седмица на строга диета. Но има три проверени истини, които могат да бъдат наречени

Златни правила за отслабване

За да отслабнем и да бъдем във формата, която желаем не е необходимо да се отказваме от определени продукти, достатъчно е да променим порциите

golden rules

1. Намалете закуската, обеда и най-вече вечерята на 50%

Второто правило е за това по кое време вечеряме. Колкото и да са спорни мненията по този въпрос, колкото и изследвания да се правят опитът показва, че ако се яде преди лягане за сън това се отразява на фигурата, затова

2. Вечерята трябва да бъде 3-4 часа преди сън
, или казано по друг начин не трябва да се вечеря по-късно от осем часа.

Ако спазвате тези две условия и ги съчетаете с третото то много бързо и сигурно ще има забележими резултати

3. Движение, повече активно движение

Хубаво е да се ходи на фитнес, на басейн, на танци и тай-бо, това е оптималния вариант, но може и трябва да се започне с увеличаване на физическото натоварване в ежидневието – ходете пеша до работа, или изминавайте част от разстоянието пеша, разхождайте се вечер, а когато сте в офиса отново се движете.

Има още две необходими условия – хубав сън и позитивно мислене.

goleden rules-1

Кога да започнете? Няма по-добър момент от настоящия. Отиде до огладалото и си кажете аз мога да го направя, мога да го направя, защото го заслужавам.

От друга страна има продукти, които спомагат по-бързо да задоволим галда си.
Според прочуване на британски диетолози за да ядем по-малко и да не чустваме глад тайната е да се ядат определени продукти в самото начало на храненето.

Най-добре е когато седнете на масата първо да хапнем плодове и зеленчуци. Те съдържат много вода, затова бързо засищат. Добър вариант за начало на храненето са и продуктите, които съдържат белтъчини.

Важното е да се знае, че напитките не предизвикват чувство за ситост. Освен това, с някои от тях получаваме голямо количество калории.

Много важна е компанията, в която се храним. Доказано е, че в компания на мъже жените се хранят по-малко (сещам се за гейшите, те не се хранят докато са в компания на мъж) защото една жена иска да бъде харесвана.
Най-важното е настроението с което се храним. Вълчият глад може да се дължи на психологически причини и да се опитваме да подтиснем отрицателните емоции като приемаме храна.

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории