Последни Рецепти
Последни Статии

Kонфитюр от сини сливи

Добавено в Консерви и зимнина

Добави към моето меню

Конфитюр от сини сливи
рецепта за сладко от сини сливи, лесно като изпълнение, чудесно на вкус, а през зимата става и за палачинки, за пържени филийки и сладкиши

sini slivi

5 кг. узрели сини сливи
2 кг. захар
2 с.л. ябълков оцет
2 ч.ч. вода
1 пакетче канела
2 ч.ч. орехи
1 пакетче лимонтозу

* Избират се добре узрели сини сливи. Разрязват се на половинки и се изважда костилка;
* В голяма тава се слагат сливите и се посипват със захарта. оставят се за няколко часа;
* След това се наръсват със смесените оцет и вода;
* Тавата се слага във фурната и се пекат, докато сиропът се сгъсти (капка, капната върху порцеланова чиния, да не се разлива).
* Наръсват се с канелата, лимонотизу и орехите. Конфитюра се разбърква се и се насипва горещ в сухи и затоплени буркани.
* Бурканите се запечатват и се съхраняват на хладно.

Конфитюрът от сини сливи се пече около 2 часа. По същия начин може да се приготви и невероятно вкусно сладко от кайсии. При желание в кайсиите може да сложите по една кайсиева ядка.

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории