Най-добър готвач на БХРА
Добави към моето меню
Избраха най-добрите готвачи и сладкари за 2018 г.
Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация, БХРА е най-голямата браншова организация в туризма, с над 30 структури в страната, поднови конкурса „Най-добър готвач на годината на БХРА“. Той се проведе в курорта „Св.Св. Константин и Елена“ в рамките на форум „Туризъм и кулинария”.
Темата бе „Иновативна балканска кухня – новаторство и стил“.
Избраха най-добрите професионални готвачи и сладкари за 2018 г.
Конкурсът събра 38-ма готвачи от цялата страна в 4 категории: най-добър готвач на БХРА за 2018 г., най-добър сладкар, най-добър млад готвач, най-добър млад сладкар на БХРА.
Участниците бяха оценявани от 22-членно жури от известни шеф готвачи от цялата страна. Председатели на журито за готвачите бяха шеф Тони Иванов и шеф Ивайло Димитров, а за сладкарите – шеф Ради Стамболов. Конкурсът се осъществи с подкрепата на шеф готвачи Ивайло Иванов, Живко Димитров и Емилиян Василев.
Претендентите за престижните кулинарни титли се състезаваха в рамките на два дни в специално обособени работни места пред очите на журито и публиката, а състезанието се излъчваше онлайн.
В категорията „Най-добър готвач“ първо място спечели Николай Лапунов – главен готвач в ресторант „Ноте Де Вино“, град Пловдив.
В категорията “Най-добър сладкар“ – Йордан Петров от хотел „Интернационал”, к.к. „Златни пясъци“.
В категорията „Най-добър млад готвач“ – Красимир Баналиев от ПГТ „Проф. д-р Асен Златаров“, град Варна.
В категорията „Най-добър млад сладкар“ – Неше Неждет от ПГ по туризъм „Пейо Яворов”, град Добрич.
Призьорите в четирите категории получиха плакети, грамоти, атрактивни предметни награди и уикенди за двама в престижни хотели и курорти. Преподавателите на всички наградени в категориите „Най-добър млад готвач на БХРА за 2018 г.” и „Най-добър млад сладкар на БХРА за 2018” бяха наградени с уикенд за двама в различни хотели. От името на организаторите на изявени шеф готвачи бяха връчени грамоти за принос в развитието на кулинарното изкуство в България. Сертификати от БХРА бяха връчени и на всички участници в конкурса.
Какво: Най-добър готвач на БХРА за 2018
Къде: Варна, Grand Hotel Varna
Кога: 26 – 27 септември 2018 г.
След 10-годишно прекъсване Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация – най-голямата браншова структура в туризма, с над 30 структури в страната, подновява конкурса „Най-добър готвач на годината на БХРА“.
Водещ на събитието е Ути Бъчваров.
Конкурсът с тема „Иновативна балканска кухня – Новаторство и стил“ ще се проведе на 26 и 27 септември 2018 г. в рамките на форум „Туризъм и кулинария” в следните категории:
1. Категория Най-добър готвач на БХРА за 2018 г.
2. Категория Най-добър сладкар на БХРА за 2018 г.
3. Категория Най-добър млад готвач на БХРА за 2018 г.
4. Категория Най-добър млад сладкар на БХРА за 2018 г.
Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация организира игра с награди за предложил най-интересна рецепта на тема „Иновативна балканска кухня – Новаторство и стил“.
В съпътстващата семинарна част, желаещите могат да се запознаят с последните тенденции в кулинарията.
Мероприятието завършва с коктейл по случай Световния ден на туризма – 27 септември.
За повече информация: https://web.facebook.com/events/1820539988067048/